Perfectie nastreven? óf leren happy te zijn met wie je bent…

Wie kent de headlines niet …

‘Jennifer Aniston topless op strand van Miami.’ ‘De cellulitis benen van Victoria Backham.’ ‘Beyoncé zwemmend in de zee, duidelijk nog niet in vorm voor tournee.’ ‘De rolletjes en putjes van Kim Kardashian!’ en bijv. ‘Tyra Banks en nieuwe boyfriend naakt op de gevoelige plaat’ en ga zo maar door. Lekker belangrijk allemaal =S not!

Ik moet eerlijk bekennen, ik lees dit soort berichten heus af en toe. Tja, dat snapte je al wel, anders kon ik moeilijk dit soort ‘headlines’ quoten. Dit is (helaas) ‘nieuws’ of eigenlijk simpelweg roddelpraat natuurlijk. Heerlijk om jezelf mee te vermaken wanneer je in de wachtkamer van de huisarts zit bijv. (had mijn huisarts maar glossy blaadjes ipv alleen maar National Geographic =P). Dit zijn niet het soort ‘artikelen’ dat ik snel zal missen of speciaal opzoek. Het komt voorbij in mijn timeline op twitter (ja, ik volg sites die óók dit soort berichten plaatsen naast fasion en beauty), hier en daar op mijn Facebook en soms in een glossy magazine; Grazia bijv. lust wel pap van dit soort ‘nieuws’.

                      

Laatst las ik het bericht over Kims ‘ontelbare putjes’ (op haar dijbenen/billen) en daarna kwam er ook nog een bericht voorbij op twitter over een jonge meid van +/- 1.60m die iets meer dan 60kg weegt en nu toe is aan een personal trainer om toch zeker wel 6kg af te vallen. Je kunt er echt moeilijk meer omheen, social media, glossy’s en shownieuws programma’s etc. zijn er vol van. Dit soort berichten lijken zo bijna belangrijker dan echt nieuws (rampen, oorlog en politiek bijv.).

                         

Alsof er van ons wordt verwacht dat we er allemaal maar net zo feilloos uit moeten zien als de dames in de advertenties, films, bill boards of tv. Maar vergeet niet, voor tv, films, magazine enzovoort, wordt er natuurlijk gebruik gemaakt van speciale lenzen, perfecte belichting, photoshop en meer van dat soort grappen. Dit zorgt natuurlijk voor onder andere:

 • Een huid zonder oneffenheden
 • wenkbrauwen met perfecte boog en vorm
 • glanzende glowy huid
 • volle glanzende lippen
 • grotere ogen
 • kledingmaat 34 (of hooguit 36)
 • perfecte vormen

En ga zo maar door!

        

De bekende sterren worden onderuit gehaald met berichten die al hun perfecties maar vóóral hun imperfecties benadrukken met allemaal foto’s die dat ‘bewijzen’. Hollywood vrouwen zonder make-up met koppen erbij ‘natural beauty?’. Wanneer ik een artikel bekijk (lezen kun je dit natuurlijk niet noemen) zoals sterren zonder make-up, dan geeft dit mij soms een goed gevoel. Dan denk ik bijvoorbeeld ‘het zijn maar vrouwen net zoals jij en ik’, ‘zij hebben ook wallen wanneer ze geen concealer op doen’. En ‘zij hebben ook wel putten in hun dijbenen wanneer je ze off camera ziet’. Ja natuurlijk zijn ze niet zo perfect zoals we ze zien in volle make-up glorie op de tv/bios beelden of in reclame ads. Make-up kan heel veel mooier maken (versterken en camoufleren) en daar bovenop, de lens heeft een filter. Je ziet dus niet die paar rimpels, donkere vlekjes, wallen, ect. Maar dan nog zijn ze prachtig, tenminste velen van hen dan. Het zijn ook maar gewoon mensen zoals jij en ik, alleen ze hebben een talent waarbij ze in de picture staan.

            

Uitstraling maakt een mens écht mooi vind ik. Ik neem als voorbeeld Charlize Theron. Ik vind haar een prachtige vrouw. Je ziet haar voorbij komen in onder meer Dior reclames en op het witte doek. Ze heeft talent en haar uitstraling spreekt mij aan. Iemand die hard werkt voor wat ze wil bereiken. Een paar maanden geleden zag ik haar geïnterviewd worden door Peter van der Vorst (van der Vorst ziet sterren) en ze spraken Nederlands met elkaar. Of eigenlijk, zij sprak Zuid-Afrikaans (wat natuurlijk afstamt van de Nederlandse taal en veel op elkaar lijkt). Het was zo’n leuk interview om te kijken. Zij straalde, ze deed echt haar best om Peter goed te kunnen verstaan en zijn vragen openlijk te beantwoorden. Ik vond haar al een mooie en leuke vrouw, maar dit werd nog eens versterkt door dit interview. Wie kent niet de beelden van haar uit de films Monsters. Ze heeft echt een groot talent om zich te kunnen omtoveren tot een compleet ander persoon. Ontzettend diverse rollen en vooral die in Monsters was echt heel knap en daarmee bewees ze nog maar eens goed aan ons dat ze niet alleen beauty is maar ook zeker weten eentje met brains!

            

Ik dwaal nu iets af met mijn adoratie voor Charlize. Het punt dat ik wil maken, wat ik wil overbrengen aan jullie, wees vooral jezelf en tevreden daarmee! Natuurlijk mag je aan je uiterlijk werken, wat kilootjes afvallen, gezond eten, mooie kleding aantrekken, make-up opsmeren en ga maar door. Maar verlies jezelf niet in het ‘bezig zijn met je uiterlijk’. In de spiegel kijken is goed zegt men, je kan je hier echt beter door gaan voelen. Maar wanneer je naar jezelf kijkt, zeg dan ook eens tegen jezelf hoe mooi je wel niet bent. Bijv. ‘wat kijk ik leuk uit mijn ogen, ik straal, wat zit mijn haar gaaf vandaag, wat heb ik eigenlijk mooie oren (wenkbrauwen, ogen, kleur ogen, neus, jukbeenderen etc.)’ noem dingen op die je leuk vindt aan jezelf. Ga jezelf niet naar beneden halen door in te zoomen op de spiegel en te denken ‘poeh wat zijn die poriën op mijn neus toch groot’ of ‘zitten die putten er nou nog steeds’ en ‘hmm, wat zijn mijn benen toch stevig’ (ik put even uit bron haha).

Dit soort gedachtes laat je eigen waarde zakken, jezelfbeeld haal je dan keer op keer naar beneden. Niet doen! Als iets je heel erg stoort en het zit binnen (haalbare) realistische doelen om het te verbeteren of te bereiken (als dat überhaupt nodig is want je ergste criticus ben jezelf), doe er dan wat aan. Ga bijv dat crèmetje kopen waarvan je weet dat het zal helpen, ga wat meer bewegen/sporten en snoep wat minder en eet vooral meer en veel vers eten. Maar wat ik niet zou doen is diëten (niet minder gaan eten maar gezond gaan eten!), dure crèmes kopen die je eigenlijk niet kan betalen of als een idioot gaan sporten.

Bedenk dat té(veel) nooit goed is (ja een wijze les van mijn lieve moeder). Aan jezelf werken oké, maar blijf wel jezelf en zit niet stiekem in dat blaadje te kijken me de gedachte ‘zulke benen/billen/borsten wil ik ook’.

Tot slot om dit verhaal even mooi af te sluiten wil ik vooral zeggen: hou van jezelf!

Terwijl ik dit schrijf op mijn iPhone komen mijn handen weer tot leven (van lang typen op m’n iPhone in bed gaan mijn handen slapen), slaat de kerkklok 6:00 en hoor ik de merels buiten tjilpen. Wat is het toch heerlijk om met deze stilte en rust lekker iets van je af te schrijven. Dat is lang geleden zeg dat ik dit heb gedaan.

Onzekerheden komen en gaan met vlagen, is mijn ervaring. Met de jaren leer je steeds meer van jezelf te houden en accepteren (ouch wat klink ik nu ineens mijn eigen leeftijd haha, wilde eigenlijk oud schrijven, maar dan haal ik mezelf juist naar beneden).

Hoe zit het met jullie zelfbeeld/eigenwaarde? Ben jij tevreden met jezelf?

Ik ben echt heel erg benieuwd naar jullie kijk op dit onderwerp! Dus laat jouw reactie hieronder achter als je het wilt delen met ons =)

xoxo Fleur

PS en vergeet vooral niet dat vrouwen met veel geld ook middelen inzetten die voor ons wat minder makkelijk te gebruiken zijn (personal trainer en allerlei behandelingen -plastisch of niet plastisch salon behandelingen zijn duur hoe dan ook). Hollywood actrices werken zich ook steeds keihard in het zweet voor een mooi slank (soms te dun als je het mij vraagt) lichaam. Slechts weinig vrouwen hebben dit van nature (denk aan Twiggy bijvoorbeeld).

Over fleursbeautytips

Student PABO (leerkracht basisonderwijs, 4e jaar) en mijn passie is visagie =)
Dit bericht werd geplaatst in Persoonlijk en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

11 reacties op Perfectie nastreven? óf leren happy te zijn met wie je bent…

 1. Babs zegt:

  Goed artikel, Fleur! Toevallig zag ik laatst zo’n foto van Beyoncé in zee en haar benen zagen er niet zo strak uit als je gewend ben in de video clips en glossy foto’s…gek genoeg was ik toch best verbaasd. Als er volgens mij iemand hard traint is zij het wel.( tenzij ze die foto juist gefotoshopt hebben, om wat ophef te veroorzaken…) Het eerste wat ik dacht was….als ik serieus zou gaan sporten, dan moet ik wel tig keer zo hard werken om mijn onderdanen ( en de rest 😉 enigszins in shape te krijgen. Alle gekheid op een stokje, ik loop tegenwoordig af en toe op een loopband, doe wat yoga en ik fiets wat af, en voel me er prima bij.
  Charlize Theron, ik ken haar ook van de film “Monsters” en wat een geweldige film is dat! Ik denk dat juist heel mooie vrouwen het heerlijk vinden om eens lekker ” onverzorgd en spooky” eruit te zien en zo’n heftige rol te spelen, zoals acteurs die altijd the Good Guy spelen, graag een keer “the Bad Guy” willen spelen.
  ( Ik denk dat ik “Monsters” nog een keer ga kijken, is alweer een tijd geleden dat ik hem zag :))

 2. Joli zegt:

  Leuk artikel. Ik denk dat als je als persoon erg op de voorgrond staat dat je er alles aan doet om maar positieve reacties te mogen ontvangen. Ik las laatst dat Kim Kardashian 10duizenden dollars uitgeeft alleen al voor haar uiterlijk. Nep haar en noem het maar op, want stel je voor dat er iets slechts over je looks gezegt wordt. Kan dat ergens ook wel begrijpen, alleen het gaat richting het extreme. Wees blij met jezelf, hou van jezelf en gun jezelf al het mooie toe wat je verdient en je zal versteld staan wat je allemaal toekomt. Fijn weekend!

  • Babs en Joli, bedankt voor jullie reacties. Erg leuk om te lezen hoe jullie erover denken! En babs, ik heb die foto’s ook gezien van Beyonce, ze is van nature best stevig en moet er altijd hard voor werken om er echt strak uit te zien. Jammer dat ze dan haar zo naar beneden halen met die foto’s wanneer ze iets voller is. Ook wat steviger is zij een prachtige en sterke vrouw!

 3. malu zegt:

  Wat een leuke en handige post! Thanks voor je comment op mijn blog:) Ik vond het achteraf wel tegenvallen, ik was eerder weggegaan en zag later fotos terug van de andere shows: geen mooie kleding, ook niet draagbaar en het publiek was de helft minder: dat zegt ook wat;) Ik was uitgenodigd dus dan is het al minder erg als wanner je ervoor betaald. Ik heb er gelukkig leuke contacten aan over gehouden dus voor mij was het de moeite (2,5 uur reizen) waard;)

  xx

  • Ja, ik kwam vanuit Utrecht gereisd en waren met de auto. Wat ik vooral tegen vond vallen was dat ik me het zo anders had voorgesteld. Had bijv. meer keuze verwacht in wat je kon bestellen (was niet echt een bar), had geen draagbare kleding verwacht, maar de afwerking was echt slecht. Ook bij de trouwjurk die ik had gezien. Was gewoon een kwestie van even netjes de karteltjes afknippen. Wel heb ik dankzij het event contact met Lady’s Secret, dus het heeft me ook iets leuks opgeleverd. En ik had een heerlijk stukje worteltaart gegeten. Maar de opzet en uitvoering had ik toch wel liever iets meer profi gezien. Hoewel het heus leuk was hoor, maar als je verwachting anders is, dan voelt dat als een tegenvaller. Na de eerste bruid, waren wij weggegaan en heb ik buiten nog even in de zon foto’s laten maken van mijn outfit haha.

 4. Suus zegt:

  Goed artikel, ben het er helemaal mee eens. Jezelf zijn en je eigen stijl hebben is toch het beste

 5. LounaBeauty zegt:

  Tevreden zijn met jezelf vind ik nog altijd lastig. Ik ben iemand die vaak gaat vergelijken en ja… dan is er altijd wel wat mis. 🙂 Stom, maar dat zijn dingen waaraan ik denk iedereen nog werkt:) xx

  • Ik kan je wel vast vertellen dat je steeds meer van jezelf gaat houden naar mate je ouder wordt en meer levenservaring op doet. Ik ben nu bijv. heel erg blij met mijn figuur, terwijl ik met ditzelfde figuur jaren geleden heel ontevreden was. Als ik mezelf blijf vergelijken met dunne modellen of super slanke actrices, dan creëer ik voor mezelf een onrealistisch zelfbeeld. Kijk naar Béyonce, zij is aan de stevige kant wanneer zij niet bezig is met haar tournee of met een film… vrouwen met curves moeten keihard werken om super strak en slank te blijven (de meeste dan). En wanneer zij strak en slank is, heeft ze nog steeds curves maar ziet ze er wel heel mooi en slank uit. Kijk vooral naar wat je wél hebt en kijk in de spiegel en zeg bijv. (in je hoofd kan ook) ‘wat zie er top uit vandaag’. Noem je mooie, sterke punten en dan ga je steeds positiever kijken en denken over jezelf. Werkt echt! =)

  • Ik kan je wel vast vertellen dat je steeds meer van jezelf gaat houden naar mate je ouder wordt en meer levenservaring op doet. Ik ben nu bijv. heel erg blij met mijn figuur, terwijl ik met ditzelfde figuur jaren geleden heel ontevreden was. Als ik mezelf blijf vergelijken met dunne modellen of super slanke actrices, dan creëer ik voor mezelf een onrealistisch zelfbeeld. Kijk naar Béyonce, zij is aan de stevige kant wanneer zij niet bezig is met haar tournee of met een film… vrouwen met curves moeten keihard werken om super strak en slank te blijven (de meeste dan). En wanneer zij strak en slank is, heeft ze nog steeds curves maar ziet ze er wel heel mooi en slank uit. Kijk vooral naar wat je wél hebt en kijk in de spiegel en zeg bijv. (in je hoofd kan ook) ‘wat zie er top uit vandaag’. Noem je mooie, sterke punten en dan ga je steeds positiever kijken en denken over jezelf. Werkt echt! =)

   Oh en bedenk je ook dat mooie mensen die aan zich laten sleutelen doordraaien en vanzelf lelijk worden terwijl ze juist práchtig waren en niets mis was met ze (Madonna, Michael Jackson, Anna Nicole Smith en ga zo maar door). Als zij van zichzelf hadden gehouden, dan waren ze niet zo doorgedraaid met plastische chirurgie.

 6. Pingback: Nice Memories #3: Terugblik 2012 (deel 2) | Fleur's Beauty Tips!

Reacties zijn gesloten.